Äntligen större fisk men det var på håret

Kan det ha varit sista passet för iår? Det är frågan temperaturen i vattnet är nu nere i ca 3-4 grader och i vikarna ändå kallare. Just i skrivandets stund har vi minus 2,6 grader i Stockholm och isen ligger nu i hamnen i på båtklubben. Åter till fisket, det började si sådär kan man gått och väl säga, satte på trailer lite dåligt på bilen så när väl man skulle sjöstätta så for hela helvetet raktu ut i mälaren, tura att båten flyter 🙂 Kanske inte helt rutinerat men man lär sig att kolla en extra gång tur det inte hände i 90 blås på motorvägen. När vi åkte ut blåste det utav bara den, lägg där till ordentliga kallduschar av iskallt vatten rakt in ibåten då är man inte kaxig. När vi väl kom till fiskeplatsen så kände allt så himla bra och man kände verkligen att det var ett bra gäddväder.

Men vad hjäpler det, nötte och nötte och hade endast en liten snipa på korken, ja den va inte större än min busterjerk.

Tyvärr blev det inte bättre och ytterligare några snipor kom upp i båten. Det skulle få dröja ända tills målinjen innan man hörde bak i båten, nu hade jag en följare den var större. Vände mig om och så såg man en vidöppen mun komma och verkligen svalde Norpan Tailen en 6.7 kgs gädda fick efter en väl genomförd landning vittja insidan av båten, efter fotografering så fick den självklart simma ner i djupet igen.

Kan detta ha varit årets sista gädda? Vem vet troligtvis blir det så. Får hoppas att isen snart lägger sig på allvar så man får starta upp igen med ismetet, ska bli riktigt roligt i år.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.